• English
X

Vesti dana

Pojavili se prvi zahtevi studenata

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Darko Vojinović

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom “Protesti protiv diktature” objavili su da su sinoć usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici “Protiv dikature” naveli da večeras očekuju da podrže i studenti subotičkog i beogradskog univerziteta.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, “zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda”, zatim razrešenje Maje Gojković, “zbog blokade rada Narodne skupštine”. Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, “zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata2, kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP Darko Vojinović

Komentari 2

  1. Brana Rakocevic

    Ne razumem! Do pre kratkog vremena Vucic je zamerao RTS-u zbog ruznih komentara a sada, po studentima ispada da je RTS – SNS-ovski!! Izgleda da se u Srbiji ne moze prihvatiti poraz niti cestitati pobedniku

  2. Pingback: Protesti u Srbiji, dan četvrti (VIDEO) - Bizlife.rs