• English
X

Vesti dana

Premijer poručio građanima da POCEPAJU RAČUNE ZA STRUJU….u Slovačkoj

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Premijer Robert Fico, besan što su energetska preduzeća, iskoristivši začkoljicu u zakonu, poslala građanima ali i školama, kao i drugim ustanovama, visoke račune za struju i gas, poručio je Slovacima da pocepaju napumpane račune i da ih jednostavno ne plaćaju.

Šef Regulatorne energetske uprave Jozef Holjenčik je još u novembru najavio da će gas pojeftiniti za 2,6 odsto, što bi značilo da bi Slovaci u proseku uštedeli oko 20 evra godišnje, a povoljnijim cenama gasa, struje i vode pohvalio se i premijer Robert Fico.

Povezane vesti

Računi koje su Slovaci dobili u januaru ostavili su ih, međutim, bez teksta, zato što je varijabilni deo računa koji zavisi od potrošnje zaista manji, ali je energetska uprava drastično povećao stalna plaćanja za distribuciju koju plaća svaki korisnik, trošio gas ili struju ili ne.

“Cena gasa je zaista manja. Ali kakvo je to pojeftinjenje kada će domaćinstva platiti 168 evra više nego prošle godine”, jedan je od tipičnih komentara u slovačkim medijima i reakcija na činjenicu da je gas pojeftinio za 2,6 odsto, ali su stalna plaćanja poskupela i za 100 odsto.

“Pocepajte račune i ne plaćajte”, poručio je Slovacima premijer Robert Fico kada je izbio skandal sa jeftinijim gasom i strujom koji su za Slovake u stvari poskupeli za stotine, nekad i hiljade evra godišnje.

Danas posle sednice vlade Regulatorna energetska uprava pod pritiskom javnosti i vlade smanjiće fiksna plaćanja tako da Slovaci ne plaćaju gas i struju više nego prošle godine.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot