Preminuo bivši šef Paramaunta i jedan od najuticajnih producenata Holivuda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/ Evan Agostini/Invision/AP

Bivši šef filmske kompanije Paramaunt i jedan od najuticajnih producenata u Holivudu Bred Grej (Brad Grey) umro je u nedelju posle duge borbe s rakom u svom domu u Los Anđelesu, saopštila je njegova porodica.

Tokom 12 godina na čelu Paramaunta, do odlaska iz kompanije u februaru ove godine, nadgledao je franšize “Zvezdane staze”, “Transformersi” i “Nemoguća misija”, i mnoge poznate filmove, među kojima su “Nema zemlje za starce”, “U vazduhu” i “Neobičan slučaj Bendžamina Batona”, kao i više filmova Martina Skorsezea “Vuk sa Vol strita”, “Zatvoreno ostrvo”, “Hugo” i “Dvostruka igra”, koji je dobio Oskara za najbolji film 2007.

Tokom duge karijere osnovao je s Bredom Pitom i Dženifer Aniston producijsku kuću “Plan B Entertainment” i producirao višestruko nagradjivane Emijem TV programe, kao što su “Sopranovi” i “Lari Sander šou”.

U njegovo vreme Paramaunt je, na osnovu ugovora s “Marvelom”, postigao veliki uspeh na blagajnama, distribuirajući hitove “Ajron men”, “Ajron men 2”, “Tor” i “Kapetan Amerika”.

Izvor: Beta

Foto: Beta/ Evan Agostini/Invision/AP