Preminuo bivši šef Paramaunta i jedan od najuticajnih producenata Holivuda

Bred_Grej_Beta_Evan_Agostini_Invision_AP
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/ Evan Agostini/Invision/AP

Bivši šef filmske kompanije Paramaunt i jedan od najuticajnih producenata u Holivudu Bred Grej (Brad Grey) umro je u nedelju posle duge borbe s rakom u svom domu u Los Anđelesu, saopštila je njegova porodica.

Tokom 12 godina na čelu Paramaunta, do odlaska iz kompanije u februaru ove godine, nadgledao je franšize „Zvezdane staze“, „Transformersi“ i „Nemoguća misija“, i mnoge poznate filmove, među kojima su „Nema zemlje za starce“, „U vazduhu“ i „Neobičan slučaj Bendžamina Batona“, kao i više filmova Martina Skorsezea „Vuk sa Vol strita“, „Zatvoreno ostrvo“, „Hugo“ i „Dvostruka igra“, koji je dobio Oskara za najbolji film 2007.

Tokom duge karijere osnovao je s Bredom Pitom i Dženifer Aniston producijsku kuću „Plan B Entertainment“ i producirao višestruko nagradjivane Emijem TV programe, kao što su „Sopranovi“ i „Lari Sander šou“.

U njegovo vreme Paramaunt je, na osnovu ugovora s „Marvelom“, postigao veliki uspeh na blagajnama, distribuirajući hitove „Ajron men“, „Ajron men 2“, „Tor“ i „Kapetan Amerika“.

Izvor: Beta

Foto: Beta/ Evan Agostini/Invision/AP