Proliven toksični fenol na fakultetu: Profesor povređen

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Iz zgrade Hemijskog fakulteta, koji je pri Prirodno – matematičkom fakultetu, jutros su hitno evakuisani studenti. Prosuta opasna hemikalija. Jedan od profesora povređen.

Na Fakultetu za fiziku u Beogradu danas je pukla boca iz koje se izlilo 25 litara toksičnog fenola, nakon čega su studenti evakuisani iz zgrade.

Profesor organske hemije je tokom incidenta povređen. Po njega je došla Hitna pomoć, ali ne zna se koje su povrede u pitanju, javlja Pink.rs.

Do izlivanja je došlo u podrumskim prostorijama fakulteta, rekla je Beti načelnica Uprave za vanredne situacije grada Beograda Sanja Kosanović Žugić. Dekan Fakulteta Ljubiša Zeković rekao je Beti da koncentracija prosutog fenola “nije velika” i da je situacija za sada pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, prosutu materiju uočio je domar, koji je pozvao policiju i vatrogasce, a oni su na lice mesta stigli odmah.

Na terenu su toksikološke ekipe Zavoda za javno zdravlje koje su neutralisale deo fenola time što su preko njega posuli natrijum hidroksid.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Youtube/Printscreen