Protesti protiv diktature sedmi dan zaredom (FOTO, VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Twitter Printscreen

Sedmi dan zaredom, u Srbiji su nastavljeni “Protesti protiv diktature”. Građani su se ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupili nešto posle 18 časova.

Formirana je kolona koja će se kretati centralnim gradskim ulicama, a Trg Nikole Pašića je zatvoren za saobraćaj.

Na početku kolone su dobošari, a istaknute su parole: “Narod gladuje, a elita se raduje”, “Vučiću Šrederu”, “Nećemo da budemo jeftina radna snaga” i “I vazduh ste privatizovali”, “Nije bot nego skot”, “Dalje nećeš moći, zvaću decu” i “Protiv terora vlasti”.

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i skandiraju “Vučiću, lopove”.

Protesti su organizovani putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Zahtevi protesta su smenjivanje članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, uredništva RTS, sređivanje biračkog spiska i smena predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Beta/Twitter Printscreen

Komentari 4

 1. Vesna

  Odakle u ljudima ovoliko mrżnje prema neistomišljenicima? Strah me je od ovakve “demokratije” kakva se ovih dana na ulicama i po kojekakvim forumima propagira. Sve što osećam su reči prezira, gotovo mrżnje. Zašto? Jer ima ljudi, poput mene koji su drukčije glasali od vas? Završila sam fakultet, radim u privatnoj firmi, sama sam taj posao našla, ni od jedne vlasti nikada nisam imala nikakvih privilegija, nisam ih ni trażila. Osećam se sposobnom da svojim trudom sebi krčim put. Volim Srbiju i moj narod, i ovaj ovde u Srbiji i onaj u Republici Srpskoj. Moj glas nikada niko ničim ne może da kupi, ja svoj glas poklanjam, onome kome ja želim, i sigurno ga nikada neću pokloniti onome ko unosi razdor i nemire u moj narod, ko ga huška na to. Zar niko ne čita druge vesti, svetske geopolitičke trendove? Zašto se na protest ne ide protiv nelegalnog bombardovanja Sirije? Ili mislite da jevama teže nego tim jadnim ljudima? Barem mi koji smo doživeli isto takvo nelegalno bombardovanje znamo kroz šta sada oni prolaze.
  Elem, ne osporavam vaše pravo da glasate za koga żelite, poštujem vaš glas, ali poštujte i vi moj, i svih onih koji drukčije misle. Jedno nam je svima zajedničko, bez obzira na sve, a to je bolje sutra za sve nas, zar ne?

 2. Vesna

  Želim da zahvalim BIZLife na objavljivanju mog komentara u jednom od prethodnih članaka. Slične komentare sam pokušala da pošaljem na internet stranici Blic-a (oko 5-6 komentara) i NIJEDAN nije objavljen, iako nisu sadrżavali nikakvo vređanje, jer to i nije umojoj prirodi da bilo koga vređam. Očigledno iz nekog razloga nisu bili njima podobni. Samo ako ljudi pokažu poštovanje prema drugima, u stanju su da jedni druge čuju i razumeju. Hvala BIZLife!

 3. Branislav

  Izvanredan komentar, Vesna. Nema se sta bolje dodati

 4. Popkica

  Vesna, poštujem.Vaš životni put , svakako ste lepo sve to sročili ali ima jedna bitna stvar. Naime, preskočiću deo oko jednakih šansi (veeovatnoće) da se dobije posao u stranoj kompaniji i živi kao što ste opisali.
  Da li znate možda nekoga ko ima posla sa pravosuđem ili ne daj Bože upravom, kod lekara idete sigurno? Sad, da pogađam nailazite na surove profesionalce ili se i tu na neki , meni nepoznat način, BORITE za sebe?
  Elem, ovo je borba za slobodu , ne pitam koliko košta. Nema tu mržnje, pogledajte još jednom, to je revolt i bes. Zvao se on Alek ili Pera. Ništa lično.
  To što ste okruženi molovima i jeftinim aranžmanima ne bi trebalo da vas zadovolji kao čoveka 21.veka, jer Vam se s druge strane oduzima dignitet – Vaši sugrađsani su poniženi ako ništa, šta ćete više? Neko se ponaša kao da ne postoje.
  Imaju sve obaveze ovoga sveta i krivi su za svoj “nerad”, a kad se pomene bilo koje pravo ili socijalni balans, oni su gotovani koji sve čekaju da dobiju od nešto od države.
  Da, inače glasove ne “poklanjamo”, glasanjem bi trebalo da BIRAMO svoju administraciju koja će u interesu svih nas da nam uslove za borbu učini otvorenijim i lakšim, jasno ozakonjenim. I ništa…više.