• English
X

Vesti dana

Protesti u Srbiji, dan četvrti (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Dragan Gojić

I četvrtog dana protesta mladih nezadovoljnih izborni rezultatima okupilo se više hiljada učesnika u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije.

Kolona je tokom šetnje zastala kod Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde su na poziv jednog mladića preko megafona aplauzom pozdravili “sve one koji su u gradovima Srbije danas izašli protiv diktature”.

Učesnike skupa su šetajući ulicama kroz centar Beograda uz uzvike “Ima nas” i “Vuče bubo lenja”, sa prozora i terasa okolnih zgrada pozdravljali građani, a neki su i lupali šerpama.

Kolona učesnika “Protesta protiv diktature” ponovo je imala rutinske “punktove”, poput Republičke izborne komisije, sedišta Studija B, zgrade Predsedništva, a protest su izrazili i ispred zgrade Narodne banke Srbije.

Ispred zgrade Radio televizije Srbije su održali i minut ćutanja kojim su želeli da ukažu na ćutanje nacionalne televizije o ovim protestima.

Povezane vesti

Učesnici “Protesta protiv diktature”, nosili su i transparente “Nećemo da budemo jeftina radna snaga”, “Mi smo srpska slobodarska omladina”, “Otpor nije naš, samo je slobodna otadžbina naša”.

Protestna povorka, pretežno mlađih građana nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, završila je šetnju odakle je i krenula – kod Doma Narodne skupštine.

Protesti su organizovani na Fejsbuku, na stranici “Protesti protiv diktature” na kojoj su istaknuti i zahtevi studenata. Studenti su naveli da će protestovati do ispunjenja zahteva.

Protesti se održavaju i u većem broju gradova u Srbiji – Novom Sadu, Nišu, Kruševcu…

Novo okupljanje najavljeno je za petak uveče.

 

 

Izvor: Beta, N1

Foto: Beta, Dragan Gojić