Prva presuda u slučaju Savamala

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter

Doneta je presuda Privrednog suda u Beogradu protiv firme “Milenijum tim” zbog rušenja objekata preostalih posle rušenja u noći izmedju 24. i 25. aprila 2016. u Hercegovačkoj ulici 4, u beogradskoj četvrti Savamala, javila je večeras regionalna TV N1.

Ta presuda ohrabruje i pokazuje da postoje sudije koje rade u skladu sa zakonom, izjavio je za N1 direktor preduzeća “Transport Peroni” Vladimir Marković, jedan od vlasnika porušenih objekata u Savamali.

“Ovo jeste prvostepena presuda, ali ohrabruje činjenica da, bez obzira na sve okolnosti, kao i na pritisak aktuelne vlasti, postoje sudije koje časno obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom i sa svojom profesijom”, rekao je Marković za TV N1.

“Milenijum tim”, firma koja gradi buduće obližnje naselje “Beograd na vodi”, navela je za TV N1 da je to bio jedini zahtev koji je tužilac prihvatio, dok je sve druge odbio, kao i da ne žele da komentarišu dok je sudski postupak u toku.

Vlasnici porušenih objekata, osim Milenijum tima, tužili su i grad Beograd zbog smetanja državine.

Tužilaštvo, prenela je N1, ni posle skoro godinu dana nije utvrdilo ko je u izbornoj noći rušio u Hercegovačkoj ulici, ali je zato poznato da je u avgustu i septembru usledilo “raščišćavanje terena” u izvođenju firme “Milenijum tim”. Tada su srušena tri objekta, koja su, kaže njihov vlasnik, “pukim čudom preživela” aprilsko rušenje. One koji su ih srušili, Privredni sud je proglasio krivim.

Izvor: Beta

Foto: Twitter