• English
X

Vesti dana

Putin – Tramp, prvi put i odmah primirje (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: kremlin.ru

Vest dana u svetu je da su se, prvi put, lice u lice sreli dvojica svetskih lidera, a mediji su do detalja analizirali ovaj “dugo očekivani i najavljivani” susret.

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp sastali su se prvi put, na marginama samita G-20 u Hamburgu održava se sastanak predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, njihov prvi formalni razgovor licem u lice, javio je AFP.

“Čast mi je da budem sa Vama, hvala Vam”, rekao je Tramp pružajući ruku Putinu. RT tvrdi da je pri tom Tramp izgovorio i “spasiba” (hvala) na ruskom.

“Oduševljen sam što se sastajem sa Vama. Nadam se da će naš sastanak doneti rezultate”, odgovorio je šef ruske države.

Rojters prenosi da je šef Bele kuće rekao da su njih dvojica “pričali o mnogim stvarima” i da “misli sa će sve biti veoma dobro”, kao i da sa “radošću očekuje mnogo pozitivnih stvari koje treba da se dese Rusiji i SAD”.

Putin je naveo da “razgovori telefonom nikada nisu dovoljni”.

Rojters prenosi da Tramp nije odgovorio na novinarsko pitanje iz mase o ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD.
PutinTramp2kremlin

AP navodi da je uz Trampa, koji je sedeo ispred američke zastave sa prstima postavljanim u obliku izvrnutog trougla, bio državni sekretar SAD Reks Tilerson, dok Putina opisuje kao blago povijenog u stolici, kako je trljao prste dok se Tramp obraćao novinarima, a blizu ruskog predsednika sedeo je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Sastanak predsednika SAD i Rusije, koji je trebalo da traje 30 minuta, okončan je nakon oko dva i po sata. Sergej Lavrov je izjavio da su Tramp i Putin postigli dogovor o primirju u delovima Sirije, koje će stupiti na snagu 9. jula.

Povezane vesti

Izvor: RTS, Agencije

Foto: kremlin.ru