Šarčević za Politiku: SKC ostaje gde jeste

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da cilj ministarstva nije ukidanje Studentskog kulturnog centra (SKC) ili Doma kulture Studentski grad (DKSG), već reorganizacija ustanova koje imaju lošu strukturu zaposlenih.

On je za izdanje dnevnog lista “Politika” od četvrtka, kazao da je plan da se spoje menadžmenti SKC i DKSG tako da SKC postane matična ustanova sa jednim direktorom.

On je dodao da sada svi univerzitetski gradovi u Srbiji imaju po jedan studentski centar, osim Beograda.

“Samo Beogradski univerzitet ima dva centra, sa ‘ad hok’ programskim šemama i sa 125 zaposlenih i 100.000 studenata. Dakle niko ništa ne ukida, obe ustanove ostaju gde jesu”, rekao je Šarčević i dodao da nijedan radnik neće ostati bez posla, a da je za neke od njih zainteresovana Visoka turistička škola.

On je kazao da je spajanje SKC i DKSG deo plana da “satelitska tela” koje ministarstvo finansira konačno počnu da rade, a medju ta tela je svrstao preduzeća Nuklearne objekte Srbije, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapredjivanje vaspitanja i obrazovanja i studentske centre.

“Niko do sada nije proveravao rad ovih ustanova, koliko imaju zaposlenih i šta oni rade, a mnogi od njih ne rade ništa, samo primaju platu i čekaju penziju. Kao menadžer to ne mogu da dozvolim”, rekao je Šarčević.

Pre tri dana su zaposleni u DKSG uputili apel javnosti za sprečavanje ukidanja te institucije.

Izvor: Beta

Foto: Beta