Savet mladima: Da vam kaže čika Mrkonjić…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Milutin Mrkonjić – Iskusni političar i stručnjak za građevinu, poznat po šaljivosti i “završetku radova pre isteka roka”, uputio je poruku mladim kolegama i svima koji žele da se bave politikom.

“Uvek sam bio za struku i tako savetovao mlade da u životu prvo nešto nauče da rade, pa tek onda stvaraju karijeru u politici”, kazao je  Mrkonjić u pisanoj izjavi.

Podseća da je  levičar, počasni predsednik SPS, čiji je član od njenog osnivanja, narodni poslanik, ali i građevinski inženjer sa višedecenijskim iskustvom. Uz sve to nema dilemu između političara i stručnjaka u svom poslu. Zbog toga je, kaže često bio i neshvaćen

“Iz tog mog stava, koji možda često nije bio na pravi način shvaćen i prihvaćen, dolazilo je verovatno i do nerazumevanja i neslaganja pojedinaca, ali nikada nije bilo sumnje u moje dobre namere za što bolji prosperitet naše zemlje, o kojima svedoče i veliki urađeni poslovi u mojoj struci- izgradnja mostova, autoputeva, železničkih pruga”, kaže Mrkonjić.

Uvek želim da politički pobeđujemo više radom, a manje pričom, a u ovoj Vladi, kao i u gradskoj vlasti, danas ima ministara koji i tako misle i tako rade na čelu sa sada već predsednikom države Aleksandrom Vučičem, i ja ih podržavam, poručio je on.

“Naravno, nikada nije izostajala ni moja podrška državnom rukovodstvu u izgradnji zemlje, ni juče, ni danas, jer znao sam da cenim napore koje ti ljudi u državnom vrhu ulažu da reše velike probleme sa kojima se susreću. I sam sam to osećao na svojoj koži kao ministar infrastrukture svojevremeno”, kazao je Mrkonjić.

 

Izvor: Danas

Foto: Beta

Komentari 4

 1. Petar

  Ovaj čovek je klasičan primer foliranta koji je zahvaljujući partiji ceo život živeo kao bubreg u loju.Nije mi poznato da je kao inženjer bilo šta napravio u žuvotu Jedino po čemu ćemo ga pamtiti je da je uništio srbsko građevinarstvo i uveo na mala vrata bigamiju u Srbiji.

 2. Klimt - Bec

  U Srbiji se jezikom sve postize, sto vise mazes i lazes to si prosperitetniji…

 3. Đomla

  Čoveku je trebalo 10 godina da završi fakultet, a ‘stručnjak’ je postao u partiji.

 4. jasna

  Što ti je samouverenost…skoro pa nas je ubedio…ha…ha
  U Srbiji katastrofa od puteva, mostova i ostalog…
  železnica posebno najgora u regionu i Evropi, a gradnja
  najskuplja i najnekvalitetniji putevi…javašluk i % svuda.
  Kako mi uopšte i opstajemo kao narod i država,
  pitam se svaki put kada slušam ovako nešto.