• English
X

Vesti dana

Siniša Mali saopštio Beograđanima sjajnu vest

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Grad Beograd dobio je danas sjajnu vest – poboljšan mu je kreditni rejting, prema izveštaju agencije Mudis sa B1 skočio je na BA3, što je stepenica više, rekao je danas gradonačelnik Siniša Mali, a objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

On je naglasio da je ova odluka rezultat vraćanja dugova koje je grad nasledio i bolje situacije kako u gradu tako i u javnim preduzećima.

„ Za građane je to veoma važno jer bez većeg kreditnog rejtinga nema ni ulaganja u novu opremu u javnim preduzećima niti u vrtiće, bolnice, škole. Veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore. Od toga zarađujemo kroz porez, angažuje se naša građevinska industrija, otvaraju se nova radna mesta. Jedno povlači drugo,“ rekao je gradonačelnik.

On je precizirao da je kreditni rejting grada isti kao i republike, što je za Beograd kao lokalnu samoupravu velika pohvala.

„Beograd je važan kao lokomotiva rasta i razvoja Srbije, jer on učestvuje sa 40 odsto u bruto društvenom proizvodu i zapošljava veliki broj ljudi. Ukoliko Beograd krene, kreće i čitava Srbija“, rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će kreditni rejting Beograda i nadalje rasti. On je još jednom podsetio da to znači veću sigurnost investicija, više novca u budžetu, te više sredstava i za socijalna davanja i druge budžetske korisnike.

Povezane vesti

Izvor: Beoinfo

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Jopov

    Sjajno, više kredita i više zaduživanja. Šta je sa zdravim razumom?