Siniša Mali zaustavio gradnju i rekao da su građani u pravu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je danas zaustavio primenu plana detaljne regulacije kojim je predviđeno da se u blokovima 70 A i 44 na zelenoj površini izgrade stambeni, saobraćajni i objekti javne namene, a protiv čega su proteklog vikenda građani protestovali.

“Ja sam već danas zaustavio taj plan i njegovu primenu. Veoma mi je važno da čujem šta građani imaju da kažu, tako da sam naložio glavnom urbanisti Milutinu Foliću da se sastane sa ljudima koji su nedavno protestovali tim povodom”, kazao je Mali, saopštila je Gradska uprava.

On je istakao da su mu planovi i ideje “potpuno nevažni” u poređenju sa onim što čuje od građana.

“Kao i mnogo puta do sada, u saradnji sa građanima donećemo najbolje rešenje”, rekao je gradonačelnik.

Podsetio je da je za protekle tri godine na Novom Beogradu uređeno više od 20 zelenih površina, kao i ulazi u zgrade i prilazi sa osobe sa invaliditetom.

“U protekle tri godine pokazali smo da uvažavamo sugestije građana, pa mislim da ne postoji potreba za protestima. Sve što bi trebalo da urade jeste da nas obaveste o problemima koje imaju. Ovaj plan se neće primenjivati dok se ne pokrene dijalog sa ljudima koji žive u tom delu Novog Beograda”, kazao je Mali i dodao da ne želi da “građani budu izmanipulisani od ljudi koji žele političke poene”.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Gille

    I jos jedna potvrda da SISTEM NE FUNKCIONISE.
    I knez Milos ga je izbegavao djer je hteo DA SE PITA i da bi “cuo misljenje gradjana”