SLIKA DANA: IKO?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Darko Vidić Instagram/Printscreen

Viđate ih svakodnevno – na ulicama, semaforima, po ćoškovima i kafićima. Prose. To su mala deca. Da li je iko u ovoj zemlji nadležan da učini nešto da ova deca ne moraju da prose, i to zarad tuđe koristi? Na sve to dodajmo i temperaturu od preko 40 stepeni, kada su ugroženi bukvalno svi – ljudi, životinje, priroda.

Naišli smo na ovu sliku na Instagram profilu Darka Vidića:

“Bukvalno umirem u tramvaju kojim se vozim 10 minuta. I sad ću u hladan stan. Pogledam desno kad ono cigani koji prose. I muče malo dete koje ceo dan stoji na 40c. Ima li iko da stane na put mafiji? IKO? Gde su udruzenja za zaštitu ljudskih prava? Gde su drzavne institucije? Gde je komunalna? Gde je policija? Gde je humanost?”

Izvor: BIZLife/Darko Vidić Instagram

Foto: Darko Vidić Instagram/Printscreen

Komentari 5

 1. milija

  Eugenika je zakon.

 2. Ciganin

  Na zalost to se kod nas u Srbiji podrazumeva kao normalno.Gledao sam isto tako po velikoj hladnoci ta decica prose bosonoga oskudno odevena i opet nista.Kod nas prose ispred same opstine i niko ni prstom da mrdne.Bitno je da je nama toplo i ugodno a to su vec ‘Cigani;ko jos o tome da se brine.Sramota i bruka za ovu drzavu ako se moze i nazvati drzavom.

  • branka

   Sve će “doći na red”. Sada su vesti na prvom programu radio Beograda svako veče u 19 časova na 2 jezika: srpskom i romskom. Da se našalim – još uvek važi narodna izreka “u šali je pola istine” – “KO RAZUME ZABRINUĆE SE”.

 3. Olja

  Udruzenja za zastitu zivotinja su po tim pitanjima aktivnija i agilnija. Apsolutno mi nije jasna briga o zivotinjama i nebriga o ljudima????

 4. jasna

  Kako je to rešeno u drugim državama neka samo primene i ovde.
  Ili to možda nije nigde rešeno, jer i u bogatim državama ima prosjaka,
  jedino se nadam da ne prose deca.