Stanojević: Od početka godine ubijeno 18 žena u porodičnom nasilju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević izjavila je da je od početka ove godine u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena i da je poslednji slučaj ubistva u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu posledica “loše procene” nadležnih.

Prema pisanju medija, muškarac koji je ranije osudjivan zbog nasilja u porodici, ubio je juče u holu Cenra za socijalni rad na Novom Beogradu, naočigled troje dece i zaposlenih u centru, suprugu koja je dovela decu kako bi ih otac video.

Stanojević je za Radio televiziju Srbije rekla jutros da je ovde reč o lošoj proceni da se otac vidja po svaku cenu, čak i onda kada je, kako je istakla, nasilje evidentno.

“Reč je o čoveku koji je već osudjivan zbog nasilja. Šta znače kontrolisani uslovi? Ako Centar nema obezbedjenje to je ništa”, ocenila je ona i dodala da nije prvi put da se ubistvo dogodi “u sred bela dana”, a da niko ne pomogne.

Prema njenim rečima, nije izvršena dobra procena i nije prvi put da žene žrtve nasilja vode decu da ih očevi vide što je “apsurdno”.

Stanojević je istakla da je Zakon o sprečavanju nasilja u porodici dobara ali da u praksi ne može da spreči ovakve slučajeve.

“I dalje žene dolaze u Sigurnu kuću, a nakon donošenja Zakona mali smo tri ubistva”, rekla je ona.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Pixabay