ŠTETA 10 MILIONA EVRA: Masovno hapšenje zbog korupcije

PinterestFacebookTwitterShare

Policija je u opsežnoj akciji, usmerenoj ka sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno u vezi sa zloupotrebama u državnim organima.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, procenjuje da su te osobe od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima naneli štetu veću od 10 miliona evra.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću Lasta Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda Zemun, i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javno-komunalnih preduzeća.

Protiv bivšeg predsednika Fudbalskog kluba Partizan i privrednika Dragana Djurića podneta je krivična prijava u redovnom postupku, nezvanično saznaje agencija Beta.

Izvor: RTS, Beta