Studenti beogradskog Ekonomskog fakulteta najbolji u regionu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedili su na prestižnom Regionalnom takmičenju iz oblasti investicione analize, koje svake godine oganizuje CFA Institut, međunarodno udruženje iz sektora finansija i investicija.

Kako je saopšteno iz fakulteta, petočlani tim tim te visokoškolske ustanove činili su Nikola Stanojčić, Renata Gregović, Aleksandra Beočanin, Jovana Vukmirović i Đorđe Dimitrijević. Zahvaljujući uspehu na regionalnom nivou oni su se plasirali u evropsko finale koje će biti održano u aprilu u Pragu.

Na takmičenju, globalno, učestvuje više od 4.000 studenata sa 865 univerziteta iz celog sveta na tri nivoa – lokalnom, regionalnom i globalnom.

“Najveća vrednost ovog takmičenja je to što služi kao buduća referenca – pobednike prepoznaju najbolje poslovne škole na svetu kao kompetentne. Neke poslovne škole na master nivou oslobađaju studente jednog predmeta ili daju ekstra bodove za učešće na ovom takmičenju. Studenti dobijaju mogućnost i za prakse u najprestižnijim svetskim kompanijama. U Mađarskoj je kompanija Morgan Stanley ponudila praksu timu Ekonomskog fakulteta”, rekao je student treće godine Nikola Stanojčić.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay