Trampov govor: Skok na berzama, rekord na Tviteru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/ Jim Lo Scalzo Pool-Image via AP

Akcije na Vol stritu su zabeležile skok na otvaranju berze a Dau Džouns (Dow Jones) industrijski indeks prvi put je prešao 21.000 poena rastom od 0,94 odsto, posle dobro primljenog govora američkog predsednika Donalda Trampa Kongresu.

Dau Džouns je skočio na 21.007 poena, a Nasdak (Nasdaq) tehnološki indeks je porastao 0,84 odsto, na 5.874 poena. Standard and purs (Standard&Poors) 500 je bio veći za 0,77 odsto, na 2.381 poen.

Indeksi na Njujorškoj berzi juče su malo pali iz opreznosti pre govora američkog predsednika Kongresu, kada je Dau Džouns izgubio 0,12 odsto i prekinuo istorijski rekordni niz dok je dominantni tehnološki indeks Nasdak izgubio 0,62 odsto.

“Govor koji je pred Kongresom održao predsednik Donald Tramp je izgleda izazvao pozitivnu reakciju”, napisali su stručnjaci brokerske kuće Čarls Švab.

Društvena mreža Tviter (Twitter) je saopštila da je oko tri miliona poruka poslato u vezi govora, što je za oko 400.000 više od dosadašnjeg rekordnog broja tvitova vezanih za govor američkog predsednika u Kongresu.

Izvor: Agencije

Foto: Beta/ Jim Lo Scalzo Pool-Image via AP