• English
X

Vesti dana

Treći dan protesta u Srbiji (FOTO, VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Darko Vojinović

Građani nezadovoljni izbornim rezultatima i treći dan su protestovali ulicama Beograda i drugih gradova u Srbiji.

Kolona od više hiljada učesnika “Protesta protiv diktature” je, nakon što se zaustavila ispred zgrade Vlade Srbije, prošla preko Trga Slavija ka Predsedništvu i zgradi u kojoj je sedište Republičke izborne komisije, i vratila se na Trg Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine.

Prva grupa od više hiljada ljudi je ispred zgrade predsedništva Srbije na Andrićevom vencu zapalila baklje, dok je druga grupa od takođe više hiljada ljudi, na čelu s dobošarima, nosila transparent “Dole diktatura”.

Učesnici protesta su ispred Skupštine Srbije uzvikivali “Ostavke, ostavke”, pošto je jedan od osnovnih njihovih zahteva smenjivanje članova RIK.

Saobraćaj je u Nemanjinoj i na Trgu Slavija tokom prolaska kolone bio obustavljen, kao i u Kralja Milana i Kneza Miloša.

U pozivu na protest objavljenom na društvenim mrežama apelovano je da skup proteknte mirno i da učesnici ne gađaju institucije.

Učesnici protesta su pre Vlade bili ispred zgrade lista Informer, potom ispred Politike i RTS, gde su zatražili smenu rukovodstva javnog servisa.

Studentima i mladima u protesnoj šetnji pridružili su se i stariji sugrađani kao i roditelji sa decom.

Protesti su održani i u Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Boru…

Povezane vesti

Pojavili se prvi zahtevi studenata

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom “Protesti protiv diktature” objavili su da su sinoć usaglasili

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP Darko Vojinović