Tužilaštvo i Dragan Đurić sklopili sporazum

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Draganom Đurićem, vlasnikom “Zekstre” i bivšim predsednikom FK Partizan, na godinu dana kućnog zatvora, vezano za postupak privatizacije “Veterinarskog zavoda”, koji je Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda prosleđen 24. Aprila, pišu Novosti.

Prema onome što je listu saopšteno iz suda, sporazum je primljen, ali još nije zakazano ročište na kojem će se odlučivati da li će on biti prihvaćen ili ne.

Istraga protiv Đurića pokrenuta je u januaru 2014. godine, a Tužilaštvo mu je tada na teret stavilo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Kako je tada saopšteno, sumnjalo se da je u postupku privatizacije Veterinarskog zavoda za konzorcijum pravnih lica “Zekstra” d. o. o. i “Bankom” d. o. o. pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 207 miliona dinara.

Prema onome što je ranije objavljeno, Veterinarski zavod je Đurićeva kompanija “Zekstra” kupila 2005. godine za 9,1 milion evra i to je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije. Savet je svojevremeno u svom izveštaju, koji je dostavljen MUP Srbije, naveo da konzorcijum “Zekstra-Bankom” nije faktički ni postojao kad se prijavio na tender. Zavod je prodat u trećem pokušaju.

Izvor: Novosti

Foto: Beta