Uhapšen Dejan Anđus

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Sportski novinar i televizijski voditelj Dejan Andjus uhapšen je jutros zbog sumnje da je pokušao iznudu, prenosi dnevni list Blic. U MUP Srbije ova informacija je potvrđena Insajderu.

Kako se navodi, njega je policiji prijavila osoba za koju se sumnja da je reketirao.

On je navodno od te osobe tražio nekoliko desetina hiljada evra.

Beogradska policija je navela danas da je uhapsila D.A. (48) zbog pokušaja iznude, nakon što je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, kod uhapšenog je osim koverte sa novce pronađen i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće sms poruke.

Navodi se da je od oštećenog u više navrata zahtevao veće sume novca. Uhapšenom je određeno zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

Advokat Vesna Golubović potvrdila je danas da je njen klijent, novinar Dejan Anđus, uhapšen ali je dodala da u ovom trenutku ne može ništa više da kaže.

“Ja sam se konsultovala sa njim, jutros me je zvao. Ali njegova odluka je da, uprkos velikom interesovanju javnosti, do saslušanja ne dajemo nikakve izjave za medije”, rekla je Vesna Golubović agenciji Beta.

Ona je dodala da je njenom klijentu određeno zadržavanje do najviše 48 sati, nakon čega će biti saslušan.

Nakon hapšenja, Udruženje novinara Srbije zatražilo je od nadležnih da saopšte da li je Anđus uhapšen zbog nekog krivičnog dela ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih istražnih organa da što pre saopšte informacije o hapšenju novinara Dejana Anđusa i da kažu da li je uhapšen zbog nekog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

“U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora”, naveo je UNS u saopštenju.

Izvor: Beta, Insajder

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. jasna

    Baš je naivan, naseo na “pravdu” u tužilaštvu i sudstvu u Srbiji.
    “Avioni i kamioni” prolaze, ali se ne reaguje, a evo jedan novinar
    koji kritikuje vlast je reketaš.