Uhapšen Milan Obućina, član UO FK Partizan

PinterestFacebookTwitterShare

Milan Obućina, nekadašnji generalni sekretar JSD Partizan, uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje “Blic“.

Obućina je trenutno član upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan.

Kako je saopštio MUP, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su Obućinu, odgovorno lice JSD Partizan, zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Smatra se da je Milan Obućina, kao lice ovlašćeno za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara. Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan – saopštio je MUP.

Osumnjičenom je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela – saopštio je MUP.

Vazura: Priveden je da da izjavu

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura izjavio je danas da je član Upravnog odbora tog kluba Milan Obućina priveden kako bi dao izjavu u predkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD “Partizan”.

– Nije uhapšen, nego je priveden da da izjavu u predkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD – rekao je agenciji Beta Vazura.

Izvor: BIZLife/Blic/Beta