VIKEND I KANDIDATI NA TV-U: Vučiću skoro 4 sata

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

U petak je obavljen žreb kojim je određen redosled predsedničkih kandidata na glasačkom listiću na izborima za predsednika Republike Srbije, koji se održavaju 2. aprila. Ukupno 11 kandidata počelo je svoja predstavljanja na nacionalnom javnom servisu, a kampanja je u punom jeku.

Zajedno sa Real Time Clipping-om sledećih dana pratićemo koliko minuta kandidati dobijaju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom (RTS 1, RTS 2, TV Pink, TV Happy, TV B92, TV Prva).

Ovog vikenda najviše vremena na televizijama dobio je predsednički kandidat Aleksandar Vučić. On je na svih 6 televizija proveo ukupno 3 sata i 48 minuta, u 31 TV prilogu. Treba uzeti u obzir da je u ovo vreme uračunata repriza emisije Ćirilica na TV Happy u trajanju 2 sata, kao i predstavljanje kandidata na RTS-u od 50 minuta. I kada se to izuzme, Vučić ima ubedljivo najviše prostora u odnosu na ostale kandidate (58 minuta). Napominjemo, ovo je ukupan broj minuta bez obzira da li se Vučić pojavljivao kao kandidat ili kao aktuelni premijer.

Drugo mesto drži Vuk Jeremić sa 9 minuta i 18 sekundi u 13 priloga (izuzeto predstavljanje na RTS). Ubedljivo drugo mesto Jeremić je „zaslužio“ sa nekoliko veoma negativnih priloga na Televiziji Pink.

Treći je Saša Janković (5:42 minuta), a sledi Nenad Čanak sa 4:25 minuta.

Zanimljivo je da osim predstavljanja na RTS-u Ljubiša Preletačević Beli nije imao ni sekund na nacionalnim frekvencijama.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta, Slobodan Miljević