Vlada odobrila pomoć Goši. Radnici nastavljaju štrajk

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Vlada Srbije odobrila je danas jednokratnu pomoć od po 60.000 dinara radnicima fabrike šinskih vozila i putničkih i specijalnih vagona Goša iz Smederevske Palanke, saopšteno je posle sednice Vlade. Uprkos tome, radnici Goše nastavljaju sa generalnim štrajkom.

Zaključkom Vlade odobrena su i sredstva za overu zdravstvenih knjižica zaposlenima u Goši koja će važiti narednih šest meseci.

Radnici Goše su u generalnom štajku 15 dana, zbog neoverenih zdravstvenih knjižica, staža koji im nije uplaćivan četiri godine i zbog neisplaćenih zarada, a danas će odlučiti da li će nastaviti štrajk.

Međutim, radnici Goše nastavljaju sa generalnim štrajkom, uprkos tome što je Vlada odobrila jednokratnu pomoć, rečeno je za N1 iz Štrajkačkog odbora.

 Milan Vujičić iz Štrajkačkog odbora rekao je za N1 da su čuli da su dobili novog generalnog direktora, i da ga željno iščekuju.

Naveo je da sa štrajkom nastavljaju, da su jutros to odlučili i da im i premijer Vučić, prilikom posete u petak, nije uslovio pomoć prestankom štrajka.

Izvor: Beta, N1

Foto: Beta, Slobodan Miljević