Vlada Srbije i Cisko potpisali Memorandum o razumevanju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Vlada Srbije

Ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko (Cisco) Majkl Timeni u Vašintonu su potpisali Memorandum o razumevanju, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA), navodi se u saopštenju.

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, dodaje se u saopštenju.

Cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Vlada Srbije