Vlada Srbije traži investitora za novi muzej “Nikole Tesle”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za praćenje izgradnje novog muzeja “Nikole Tesle” u Beogradu, razgovarala je sa članovima tog tela o detaljima projekta, uključujući procedure, potrebnu dokumentaciju i dinamiku realizacije.

Na sastanku je predloženo da se na prostoru predviđenom za muzej izgrade i prateći objekti poput centra za promociju nauke, mlade talente, IT i genetički inženjering, saopšteno je iz Ministarstva.

Mihajlović je, istakavši značaj izgradnje muzeja “Nikole Tesle”, naglasila da je zadatak pomenutog koordinacionog tela podrška i detaljno praćenje projekta kako bi i realizacija bila što efikasnija.

Naš prvi cilj jeste da do kraja godine izaberemo investitora, rekla je ona i dodala da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiti svu potrebnu stručnu podršku realizaciji tog projekta.

Koordinacionom telu za praćenje izgradnje novog muzeja “Nikole Tesle” predsedava potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dok je zamenik predsednika ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Članovi tog tela su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, gradski menadžer Goran Vesić, glavni urbanista Grada Beograda Milutin Folić, direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, v. d. direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, kao i državni sekretari i pomoćnici ministara, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: BIZLife

Foto: Screenshot

Komentari 2

  1. milija

    uh kakva ekipa snova. paz da se nesto ne uradi. gde su predstavnici nauke?

  2. Љубиша

    Затражите новац од Tesla Motors