• English
X

Vesti dana

Vučić o slučaju Agrokor i protestima u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Darko Vojinović

Premijer Aleksandar Vučić boravi u Mostaru gde je izrazio bojazan da će “Agrokor” biti veoma teška tema, ne samo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji, javlja RTS.

Aleksandar Vučić rekao je novinarima da se plaši da će “Agrokor” da bude veoma teška tema i u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH.

Preneo je da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na večeri sinoć, dugo razgovarao o “Agrokoru”.

“Hrvatska vlada preduzima što može, a mi ćemo da vidimo, iako su nam vezane ruke, šta je to što mi kao vlada i kao zemlja možemo da učinimo. Plašim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilansi ‘Agrokora’ mnogo lošiji, nego što je bilo ko mogao da očekuje”, objasnio je Vučić.

Premijer je rekao da država nije svemoćna, ali da će nastojati da se uradi sve što može da se zaštite zaposleni.

“Ali, nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme rešio, niti sam čuo tako moguća rešenja”, ukazao je Vučić.

Povezane vesti

O protestima

„Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata“, rekao je o sinoćnjem protestu u Beogradu Vučić i dodao „da je to u redu, sve dok je mirno“.

Prema njegovim rečima, ko ima vremena neka protestuje, a on i vlada moraju da rade.

Izrazio je nadu da neodgovornost nekih političara, koji su ranije pozivali na nasilje, neće biti realizovani.

“Sve to dok neko izražava stav da li je ‘za’ ili nije, dok je sve na vikanju, to je u redu i normalno”, poručio je Vučić.

Nije, međutim, srećan zbog činjenice da je srušen “Zid plača” ispred Narodne skupštine i najavljuje pomoć udruženjima sa Kosova i Metohije da ga ponovo naprave.

“Ako bude problema sa finansijama, pomoći ćemo im. To nisu stvari kojima sam oduševljen”, naglasio je Vučić.

Izvor: RTS

Foto: Beta/AP Darko Vojinović