Vučić: Očekujem da se problem u Fijatu danas reši

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na Happy televiziji da se nada da Fijat Krajsler automobili neće otići iz Srbije i da će problemi poslodavaca i radnika te firme u Kragujevcu danas biti rešeni.

Vučić je rekao da fabrika Fijat u Srbiji zbog štrajka dnevno ne proizvede 440 vozila i da je gubitak veliki.

“Gubitak je veliki, koji naša zemlja oseća, 0,1 na nivou rasta, ogroman za celu zemlju, ali sam srećan ako radnici ostvare svoja prava”, rekao je Vučić u intervjuu na televiziji Happy.

On je pozvao sindikate da pomognu premijerki Ani Brnabić i ministru privrede Goranu Kneževiću da se problem reši.

Vučić je rekao da shvata da nije dovoljna plata od 43.000 dinara, ali da je alternativa gora.

“Ja mogu da shvatim da neko kaže da sa dodacima i toplim obrokom ima platu 42.000 ili 43.000. Nije dovoljno, ali alternativa je…”, rekao je Vučić.

Oko 2.000 proizvodnih radnika prve i druge smene u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija prihvatili su danas odluku dva fabrička sindikata, Samostalnog i “Nezavisnosti”, da ne prekinu štrajk koji traje 10 dana i da neće početi pregovore dok poslodavci ne daju ponudu u vezi sa četiri zahteva štrajkača.

Izvor: Beta

Foto: Screenshot

Komentari 1

  1. jeca

    Sta je alternativa? Da radnik ode bilo gde u Evropu i da radi za minimalac od 12oo evra!! Znaci, može se u zemljama gde osnovne potrepstine kostaju kao ovde, ali kod nas ne moze?? Radnici nisu vasi robovi!