Vučić “otkriva” cenu i suštinu predizbornog spota

PinterestFacebookTwitterShare

Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predizborni spot snimljen pre 25 dana i da je imao dve verzije, jednu po kojoj je on kandidat i drugu po kojoj bi se podržala kandidatura Tomislava Nikolića.

Odgovarajući na novinarska pitanja u Vrbasu, Vučić je istakao da je spot konačno izmontiran nakon sednice Glavnog odbora SNS na kojoj je odlučeno da on bude kandidat. Kako je rekao, u jednoj verziji na kraju izgovara “i zbog toga podržavam Tomislava Nikolića”, a u drugoj tog dela nema.

Kako je naglasio, to nije novi avion. Iznajmljen je stari avion i koštao je između 200 i 400 evra, istakao je Vučić naglašavajući da je to mnogo manje u odnosu na ostale kandidate koji su u kampanji duže od mesec dana.

On je rekao da je u spotu hteo da pokaže da nije za to da se Srbija vraća na put kohabitacije i dodao da je Srbija kada je poslednji put postojala kohabitacija, u vreme vlasti Borisa Tadića i Vojislava Koštunice, bila slaba i Zapadu je lako bilo da donese odluku o nezavisnom Kosovu.

Na konstataciju novinara da je spot objavljen na Fejsbuk stranici pre završene sednice Glavnog odbora, on kaže da to nije tačno.

Prema njegovim rečima, za sada u kampanji nisu potrošili gotovo ništa novca s obzirom da će produkcija spota biti plaćena tek kad izbori budu raspisani iz novca koji im zakonski pripada.

Nikolić odustaje od kandidature?

Kako nezvanično saznaje B92 iz krugova bliskih Tomislavu Nikoliću, aktuelni predsednik Srbije najverovatnije neće ući u trku za novi mandat.

Odluka bi trebalo da bude potvrđena tokom dana, nakon što se sastanu Nikolić i aktuelni premijer i lider SNS Aleksandar Vučić. Ipak, odluka nije konačna, a zasad iz Vučićevog kabineta nema potvrde da je sastanak zakazan.

Iz Nikolićevog okruženja su za B92 ranije rekli da se “tokom dana očekuje sastanak Nikolić – Vučić”, kao i da je bilo razgovora prethodnih dana, kada su se čuli i “pomirljivi tonovi”.

Nikolić je u nedelju rekao za Kurir da “još čeka dogovor sa Vučićem”, dok je premijer danas rekao da će sa Nikolićem “razgovarati kada god i o čemu god”, ali da neće pristati na to što javnost “nameće rijaliti”.

“Politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u medijskom rijalitiju”, rekao je lider SNS.

Izvor: N1, B92