Vučić: Siniša Mali u teškoj poziciji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije “dugoročno održiva“.

„Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu. On svakako neće biti kandidat za gradonačelnika stranke koju vodim“, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS.

Vučić kaže da Mali ima rezultate koji su među najboljima u istoriji Beograda posle Branka Pešića, ali da mu je tu odluku rekao “u lice”.

Premijer je govorio o Malom nakon pitanja o optužbama koje je na njegov račun iznela njegova bivša supruga.

Kako ona tvrdi u intervjuu za Krik, Mali je njoj rekao da je organizovao noćno rušenje u Savamali, a govorila je i o njegovom uticaju na sudstvo nakon njihovog razvoda, kao i o navodnim finansijskim malverzacijama u koje je umešan aktuelni gradonačelnik Beograda.

Prema Vučićevim rečima, vrh gradske vlasti će snositi političku odgovornost “čim tužilaštvo kaže na određene stvari”.

“Mislim da nikada nisam bio u kući porodice Mali, nismo kućni i lični prijatelji iako mi je Siniša već nekoliko godina izuzetan saradnik”, kaže Vučić.

Osim toga, on je ponovio ono što je izjavljivao više puta, da je trebalo da rušenje u Savamali bude obavljeno po danu i pred novinarima i kamerama.

“Nažalost, oni su to uradili to kada ne treba, i imaće za to političke posledice. U tom smislu pozicija Malog nije laka. Ja ne učestvujem u hajkama i harangama kada me pojedine organizacije teraju da to uradim”, rekao je i dodao da pod pritiskom neće da reaguje, pritskom ulice, kao u Rumuniji.

Dodao je i da je od Marije Mali dobio nekoliko pisama, ali nije želeo da ih komentariše.

“Ko su ljudi koji su upotrebili i zloupotrebili bivšu ženu za političke izjave, to nisu ljudi”, rekao je. Mogu da razumem novinare KRIK, ali sve one druge koji koriste i zloupotrebljavaju za političke obračune, to je dno dna, ništa gore, dodao je Vučić.

Izvor: N1, B92

Foto: Tanjug