I Vulin demantovao pisanje medija o Uredbi Vlade

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Milan Obradović

Komentarišući pisanje pojedinih medija da će Vlada migrantima u Srbiji obezbediti sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa, ali i kupovinu kuća, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je za RTS da se Uredba Vlade odnosi na izbegle, raseljene i interno raseljene, a ne za migrante.

“Očigledno mediji nisu pažljivo pročitali Uredbu o izbeglicama. To je o ljudima iz Hrvatske, BiH, i onih proteranih sa prostora Kosova i Metohije. Ni za jednog migranta se ne obezbeđuje dodatni podsticaj”, naglasio je Vulin i upitao: “Koliko je Avganistanaca započelo gradnju kuće u Srbiji?”.

Ministar je istakao da javnost treba da zna da Vlada ne podstiče migrante da ostanu u Srbiji.

Da podsetimo, u jučerašnjem izdanju lista Blic pisalo je da je Vlada Srbije donela uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života tim ljudima, piše Blic u današnjem izdanju.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Blic je naveo da zbog restriktivne politike za prijem migranata u EU njihov broj u Srbiji raste pa je Vlada odlučila da tim ljudima pruži humanije uslove života, a procenjeno je i da je to dugoročno jeftinije za državu jer će migranti zarađivati za život, što sada nije slučaj.

Ovo je juče demantovao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Izvor: BIZLife/RTS

Foto: Beta, Milan Obradović

Komentari 2

  1. Pingback: Vlada donela uredbu: Migrantima od 200.000 do 1.400.000 dinara za pokretanje biznisa. Komesarijat demantuje - Bizlife.rs

  2. Vera

    Evropa će da plati da ih ne vidi a mi smo dovoljno neinteligentni da uzmemo te pare . Na mala vrata se uvode popularne “integracije” pod velom , pristojan život zbog zadržavanja , deca u školu…… . podsticaj .
    Veraovatno će u budućnosti biti i nacionalna manjina dok za 20 godina ne prerastu u većinu . Matematikom se niko ne bavi i ne upoređuje naš odliv a njihov priraštaj ? Ko je na gubitku ?