• English
X

Vesti dana

VULIN IMA LUKAV PLAN: Kako da vrhovni komandant bude na svakom sastanku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Ministarstvo odbrane/Photoshop

Nedavne tvrdnje medija da je naložio postavljanje fotografija predsednika Aleksandra Vučića u službene prostorije vojske i Ministarstva odbrane, ministar Aleksandar Vulin nije potvrdio, ali ni demantovao.

On je dodao da bi postavljanje fotografija trebalo gledati “isključivo kroz jačanje kulta države”.

Vulin je u Vojnom muzeju, gde je prisustvao obeležavanju dana te ustanove, rekao da “postoje interne procedure koje se sprovode” i da će se o njima izjasniti u javnosti kada budu završene.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da se postave fotografije predsednika kada je u vojsci zabranjeno partijsko organizovanje, a Vučić je na čelu Srpske napredne stranke, Vulin je odgovorio da Član 111. Ustava navodi da “predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije”.

“Nemojte gledati kroz predsednika koji vam se ne dopada ili dopada. To se treba posmatrati isključivo kroz jačanje kulta države Srbije”, rekao je Vulin.

Na pitanje zašto ne poštuje član 112. Ustava, već Vučića naziva “vrhovnim komandantom”, iako toga nema u tom članu koji govori o komandovanju vojskom, Vulin je odgovorio da “u Vojsci Srbije imate više komandanata, ali onaj koji komanduje svima je vrhovni”.

Mediji su objavili da je ministar odbrane predložio da se u službene prostorije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića, a Ministarstvo je zatražilo da mu se dostave podaci o potrebnom broju fotografja, ali i ramova za fotografije predsednika.

Povezane vesti

placehold

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, od skoro ima svoj sajt – www.vulin.rs. “To što se Aleksandar Vulin drznuo

Izvor: N1

Foto: Ministarstvo odbrane/Photoshop

Komentari 2

  1. Bor Boranin

    Šlihtanje, klimatanjem praznom glavom, poltronstvo, uvlašenje pretpostavljenim od pozadi je manir i stil rada Vulina od malena. On se držao za suknju mame Mire, kada je to otugovao, dohvatio se senima ΛV, koji mu je stalno u glavi, a slika, ukoliko vidi, pred očima. Vrh dodvaranja šefu je naredba da se u svim prostorijama vojske stave slike vrhovnog komandanta, kao u vreme “Bravara“, što je dobro, bar bosi i gladni vojnici ima nekoga da gledaju. Veći efekti bi se postigli da ramovi te slike budu zlatne, i onako u RTB Bor ne znaju šta će sa zlatom, kradu, raznose ga što izgleda organi ne mogu da stanu na put. Ima ga, može se. Ovim, Vulin će ostati zabeležen kao lice koje misli o šefu o svemu. Problem je isporuka MIG-ova, pa on kao ministar mora da putuje kolima ili tenkovima, a mogao je vazduplohovima, sačekaće, a rok čekanja ni on, onako vispren i obavešten, o roku isporuke nema pouzdanu informaciju, ali ko mu brani da nagađa. A tajna je tajna?

  2. Pingback: FOTO: Kako Turci vozeći kroz Srbiju "jačaju kult države" - Bizlife.rs