Zahtev za prekršajni postupak protiv SNS

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: SNS

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju rumunskih marketinških kompanija Majoritas i Kondiment tokom kampanje za izbore 2012. godine, javlja Insajder.

U odgovoru koji je Insajder dobio Agencija navodi da je u okviru kontrole Srpske napredne stranke, “uputila ovom političkom subjektu zahtev za dostavu podataka”.

Navedeni zahtev se, prema navodima Agencije, odnosio na poslovni odnos između SNS i firmi Majoritas i Kondiment, tj. na sve ugovore, fakture i ostalu dokumentaciju između ovih pravnih lica.

“S obzirom na to da Agencija nije dobila podatke u roku koji je bio naveden u zahtevu, podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv političke stranke Srpske napredne stranke i odgovornog lica u političkoj stranci”, navodi se u odgovoru Agencije i dodaje da će po okončanju ovog postupka o ishodu izvestiti javnost.

Prema pisanju medija kao i podacima sa sajta kompanija Majoritas i Kondiment, SNS je u kampanji 2012. angažovala ove dve rumunske agencije za poslove internet marketinga.

Na sajtu Kondimenta objavljena je čak studija slučaja SNS, uz objašnjenje je formiran internet tim od 15 ljudi, da je tim “specijalaca” boravio u Beogradu, a da je SNS tada 80 odsto budžeta uložila u kampanju na društvenim mrežama.

Ipak, podatke o tim troškovima SNS nije dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega su iz Insajdera i postavili pitanje da li Agencija taj slučaj proveravala i koji je ishod provere.

Kompanija Kondiment od 2012. ima svoje sedište i u Beogradu. Zastupnik je Simo Čulić, član SNS i odbornik u Skupštini Grada Beograda.

Na pitanja Insajdera da li je Agenciju za borbu protiv korupcije istraživala veze SNS i Vlade Srbije s lobističkom firmom Bell Potinger, iz Agencije su pre nekoliko meseci naveli da će i ta saradnja biti predmet kontrole.

Ipak, podaci o ishodu te kontrole još uvek nisu dostavljeni INSAJDERU.

Izvor: Insajder

Foto: SNS