Zaposleni upozoravaju: Novosti pred kolapsom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Večernje novosti

Zaposleni u Večernjim novostima u otvorenom pismu Vladi Srbije, Nadzornom odboru Kompanije Novosti i javnosti Srbije, upozorili da su suočeni sa “dramatičnim najavama o mogućem krahu” ove medijske kuće.

“Imajući u vidu crne prognoze da Novosti, pritisnute nagomilanim dugovima, neće dočekati avgust zahtevamo da Vlada, kao upravljač, ovlasti Nadzorni odbor da pod hitno otpočne sistemsko rešavanje dramatične situacije u kompaniji od koje živi 368 porodica”.

“Rukovodstvo kompanije obavestilo nas je da je ‘realan potpuni kolaps’, uključujući čak i prestanak štampanja dnevnog lista Večernje novosti”, napominje se u pismu zaposlenih.

U saopštenju se taksativno nabrajaju pokazatelji teške finansijske situacije u Novostima i dodaje da rukovodstvo nema mehanizam da reši ove probleme, jer su propali svi dosadašnji pokušaji da se uključi država, kao upravljač.

“Zabrinuti zbog ovih sumornih brojki, u čiju autentičnost ne želimo da sumnjamo, a obeshrabreni odgovorom rukovodstva da je ‘nemoćno da se nosi sa ovim balastom’ od Vlade, kao upravljača, tražimo da se što pre pokrene pitanje dalje sudbine naše kompanije“, poručuju zaposleni.

Zahtevamo da se konačno reši pitanje vlasništva i imovine koju decenijama koristi kompanija. Zahtevamo promenu odnosa članova Nadzornog odbora prema našoj kući”, navode zaposleni, koji smatraju da se država prema njima, za sada, odnosi maćehinski.

Naši upravljači su nas samo tokom ove godine lišili prihoda od oko 30 miliona dinara, iznoseći oglase državnih firmi u tabloidna izdanja, koja svakodnevno promovišu društveni talog, kič i primitivizam”, ukazuju zaposleni.

Zaposleni traže da Vlada pod hitno razreši imovinsko-pravni rebus sa Milanom Bekom, aktivno se preko Nadzornog odbora uključi u rešavanje problema i spreči gašenje dnevnog lista koji je gotovo sedam decenija perjanica srpskog novinarstva”.

“U suprotnom, dobićemo potvrdu sumnji da neko svesno radi na urušavanju naše kuće. To nećemo dozvoliti!”

Izvor: Novosti, Agencije

Foto: Večernje novosti

Komentari 3

  1. Endi

    Iskreno se nadam da država neće dopustiti da Novosti propadnu. Baca se novac na razne gluposti, valjda može da se uloži i novca i truda da se spasi jedna ovakva ozbiljna kuća, sa izuzetnim rezultatima i dugim vekom.

  2. Pingback: Dmitrović: Negde je doneta odluka da se Večernje novosti ugase - Bizlife.rs

  3. Aleksandar Mihailovic

    Novosti su veštački dovedene do ovakvog stanja, a održavao ih je u životu Dmitrović uz brojne vrhunske urednike pojedinih rubrika. Novosti su žrtva igre države i tajkuna, namernog zaduživanja i dovođenja u stanje stečaja, kako bi se izigrali i prevarili brojni poverioci, u čemu već godinama pomaže pravosuđe koje je u službi i kao logistika organizovanog političkog kriminala. Svi veliki domaći listovi se svesno guraju u propast kako bi našu medijsku scenu preuzeli tabloidi i oni koji nam ne misle dobro i koji preko stranih medija i nepoznatih vlasnika truju našu medijsku scenu i dušu naroda. Državu nam pretvaraju u rijaliti pozorište. Država, ako je ozbiljna, na tom planu mora ne nešto, nego mnogo toga da uradi.