Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Akcionarima NIS-a preko 12 mlrd dinara

    Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je da je Skupština akcionara te kompanije na sednici održanoj u utorak, odlučila da akcionarima isplati 12,36 milijarde dinara, odnosno bruto iznos po akciji od 75,83 dinara.

    Odlučeno je da se za isplatu dividendi izdvoji 25 odsto dobiti ostvarene u 2012. godini, umesto 15 odsto koliko iznosi minimum predviđen Politikom dividendi kompanije.

    Dodaje se da pravo na dividendu imaju svi akcionari upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara pete redovne sednice Skupštine akcionara koji je bio 8. juna 2013. godine.

    U saopštenju se navodi da su na Skupštini akcionara usvojen i finansijski, kao i konsolidovani finansijski izveštaji za 2012, izveštaj o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja i godišnji izveštaj NIS-a za 2012. godinu.

    Naglašava se da je za revizora finansijskih izveštaja za 2013. godinu izabran PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd.

    Skupština akcionara kao predstavnike akcionara Gaspromnjefta imenovala je Vadima Jakovljeva, Kiril Kravčenka, Anatolija Černera, Vladislava Barišnjikova, Aleksandra Krilova i Alekseja Jankeviča.Za
    članove Odbora direktora kao predstavnici Srbije imenovani su Nenad Mijailović, Negica Rajakov i Nikola Martinović, dok su kao nezavisni članovi Odbora direktora imenovani Stanislav Šekšnja i Volfgang
    Rutenštorfer.

    Predsednik Skupštine akcionara NIS-a Zorana Mihajlović, kako se navodi u saopštenju kazala je da je Vlada Srbije zadovoljna rezultatima koje je NIS postigao prošle godine.

    "Završena je modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu, pa ove godine očekujemo da će izvoz goriva evro kvaliteta smanjiti spoljnotrgovinski deficit zemlje i da će NIS nastaviti da doprinosi privrednom razvoju Srbije, s obzirom da učestvuje sa osam odsto u BDP-u, jednako kao i strateška grana poljoprivreda", kazala je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE