NIS dobitnik „Svetosavske nagrade“ za doprinos obrazovanju u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija NIS dobitnik je prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za doprinos kvalitetu obrazovanja u Srbiji.

NIS je prepoznat kao kompanija koja je u 2016. godini svojim ulaganjima u okviru korporativnog programa „Energija znanja“ doprinela poboljšanju uslova obrazovanja u naučnim institucijama širom Srbije. Kroz ovaj program , koji kompanija sprovodi već pet godina, do sada je podržano 26 olimpijada znanja iz matematike, fizike, hemije i ruskog jezika, a učenici iz Srbije osvajali su najsjajnije medalje na međunarodnim takmičenjima širom sveta. Inicirano je i podržano osnivanje četiri nova studijska programa na fakultetima, a otvorena su i tri bilingvalna rusko-srpska odeljenja u školama u Srbiji. Takođe, NIS je adaptirao i opremio savremenim učilima više od 40 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima, a kroz program stipendiranja do sada je prošlo više od 94 studenta, koji nastavu pohađaju na srpskim i prestižnim fakultetima u Ruskoj Federaciji.

Nagradu je u ime kompanije NIS primio Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za organizaciona pitanja i Snežana Lakićević, Menadžer za saradnju sa univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama.

„ Ovo priznanje za NIS je podstrek da nastavimo sa ulaganjima u poboljšanje uslova u kojima se obrazuju mladi u Srbiji, kao i sa podrškom talentovanim pojedincima, jer smatramo da je investiranje u mlade, ulaganje u budućnost“, istakao je tom prilikom Šibanov.

Izvor: BIZLife