NIS u akciji za bezbedno učešće mladih u saobraćaju

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“ koje od 25-30. septembra organizuju NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja, danas je u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu održana je tribina za mlade sa učešćem osoba sa invaliditetom, organizovane su demonstracije uticaja alkohola i umora kroz takozvane „pijane naočare“ i podeljen promotivni materijal.

Ovogodišnjom manifestacijom, pored dece i mladih u saobraćaju, obuhvaćeno je i učešće motociklista, kao i opšta načela bezbednog ponašanja svih učesnika u saobraćaju. Posebne teme posvećene su pokazateljima bezbednosti saobraćaja u Srbiji, kao i u NIS-u.

Kao završna aktivnost „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“, u subotu, 30. septembra, na NIS-ovom poligonu u Zrenjaninu biće održano tradicionalno takmičenje profesionalnih vozača NIS-a pod nazivom „Vozački izazov 6“.

„Nedelja bezbednosti u saobraćaju“ realizuje se tradicionalno, treću godinu zaredom, u okviru Protokola o saradnji između kompanije NIS i Agencije za bezbednost saobraćaja.
Cilj organizovanja ovog događaja je podizanje nivoa opšte bezbednosti u saobraćaju, edukacija dece, mladih i budućih vozača o rizicima na koje mogu nailaziti kao aktivni učesnici u saobraćaju i kako ih sprečiti, informisanje o rizičnim grupama u saobraćaju, promovisanje društveno odgovornog poslovanja NIS-a i proaktivno učešće u poboljšanju opšte bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: BIZLife