Podrška NIS-a Srpskoj matematičkoj olimpijadi

PinterestFacebookTwitterShare

U prostorijama Matematičke gimnazije u Beogradu svečano je otvorena 11. po redu Srpska matematička olimpijada u organizaciji Društva matematičara Srbije koju je podržala kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.

U dvodnevnom takmičenju koje se održava 31. marta i 1. aprila, mladi matematičari boriće se za plasman na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, koja će ove godine biti održana u Rio de Ženeiru u Brazilu.

Na ovogodišnjoj olimpijadi učestvuje 34 takmičara, među kojima su učenici srednjih škola širom Srbije. Pobednici će biti proglašeni početkom maja ove godine, a pored plasmana na Međunarodnoj olimpijadi, najbolje očekuje i vredna nagrada.

Svečanom otvaranju 11. Srpske matematičke olimpijade prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, Društva matematičara Srbije, kao i rukovodstvo Matematičke gimnazije u Beogradu. Snežana Lakićević, menadžer za saradnju sa univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama ovom prilikom je u ime kompanije NIS poželela svim takmičarima puno uspeha.

NIS u okviru programa „Energija znanja“ već petu godinu za redom podržava takmičenja u oblasti matematike, fizike, hemije i ruskog jezika za srednjoškolce. U cilju promocije prirodnih nauka, kompanija je do sada u saradnji sa nadležnim društvima podržala 26 olimpijada znanja iz oblasti prirodnih nauka i pružila šansu talentovanim pojedincima da predstave svoje znanje na Međunarodnim olimpijadama.

Kao kompanija koja veliku pažnju poklanja ulaganju u obrazovanje, NIS je u 2016. godini postao prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja dobila „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Republičko ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: BIZLife