Potpisivanje donorskih kartica u subotu na Beogradskom maratonu

PinterestFacebookTwitterShare

Poruka „Najvažniji poziv u životu“ biće i ove godine poslata sa 30. Beogradskog maratona. U Kolarčevoj ulici br. 4, nalaziće se štand Hemofarma i Hemofarm Fondacije gde će svi zainteresovani učesnici i posmatrači Beogradskog maratona biti u prilici da se kod nadležnih lekara Uprave za biomedicinu  i predstavnika fondacije dodatno informišu i potpišu donorske kartice.

Glas o kampanji „Najvažniji poziv u životu“ preneće i 75 zaposlenih kompanije Hemofarm, koji će učestovati u Trci zadovoljstva, polumaratonu, maratonu ali i u korporativnoj trci i pokušati da odbrane dvostruku šampionsku titulu i osvojeno prvo mesto u muškoj štafeti.

Kampanja koju Hemofarm Fondacija kao partner Ministarstva zdravlja Republike Srbije realizuje već dve godine, ima za cilj povećanje broja donora i transplantacija organa u Srbiji. Zahvaljujući kontinuiranoj kampanji, 6. jun proglašen je Nacionalnim danom donora. Srbija je početkom 2017. godine primljena u EUROTRANSPLANT, evropsku zajednicu osam zemalja koje imaju zajedničke liste čekanja i koja povezuje donore sa primaocima organa. Kampanja podržava i najavljeno usvajanje novog Zakona o transplantaciji i doniranju organa.

Izvor: BIZLife