U Nišu otvorena „Pametna učionica ruskog jezika“ uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

imnazija Svetozar Marković u Nišu dobila je „Pametnu učionicu ruskog jezika“, čije je kompletno renoviranje, adaptaciju i nabavku savremene opreme pomogla kompanija NIS u okviru programa „ Zajednici zajedno“.
Ovaj projekat je jedinstven u regionu i osmišljen je sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta nastave kroz multimedijalno učenje. Učionica poseduje najsavremeniju opremu i učila, poput interaktivne table, koja funkcioniše po principu računara i na kojoj je pored pisanja, moguće gledati filmove i edukativne sadržaje i obavljati elektronsku pretragu interaktivnih sadržaja. Takođe, „pametna učionica“ je opremljena i najsavremenijom literaturom. Pored učenika gimnazije, nastavu i stručna usavršavanja u ovoj učionici će moći da pohađaju i profesori i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i niški studenti Departmana za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Takođe, ova učionica će biti i mesto na kojem će se održavati i vannastavne aktivnosti vezane za promociju ruskog jezika i ruske kulture među učenicima osnovnih i srednjih škola u Nišavskom okrugu.
Učionica je svečano otvorena u prisustvu zamenika gradonačelnika Grada Niša, Miloša Banđura, direktora Ruske humanitarne misije Alekseja Polkovnikova, direktora Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu Marijana Mišića i predstavnika kompanije NIS.

Izvor: BIZLife