Kako da sami pravite aplikacije? Uz pomoć Epla može BESPLATNO i LAKO

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ako želite sami da učite da pravite i kodirate aplikacije, sve što vam treba su iBooks nalog i volja da pokušate. Možda imate na umu super aplikaciju koju biste voleli da razvijate, ali ne znate koga biste unajmili da to uradi za vas, ili što je još češće, nemate dovoljno novca za takav poduhvat, jer su usluge kreatora aplikacija veoma skupe.

Kako piše sajt Inc, lepa vest za sve „Do It Yourself“ ljude, tj one koji sve mogu sami, Epl (Apple) je izdao besplatnu aplikaciju na „iBooks Store“.

Iako je dizajnirana za srednjoškolce i studente – ne morate da budete učenik ili student da biste naučili da kodirate u Eplovom programskom jeziku – Swiftu. Nemojte da vas ovo „za srednjoškolce i studente“ obeshrabri jer i kompanije poput „Airbnb“, „TripAdvisor“, „Kayak“ i „Yelp“ takođe koriste ovu aplikaciju.

Takođe, možete da naučite da kodirate uz pomoć Swifta koristeći „Swift Playgrounds“.

Nikada se ne zna kada će vam ovakve veštine zatrebati, za početak je dovoljno i da razumete tehnologiju koja se krije iza programiranja i kodiranja. Plus, možda vam se dopadne i otkrijete da vam to ide od ruke. Prema izveštajima iz Epla, „Swift Playgrounds“ dounlodovan je preko 3 miliona puta, a dodatak „Everyone can code“ skoro milion puta.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.