Nikolić i Vučić sastali se sa generalnim direktorom “Gasprom njefta” Aleksandrom Djukovim

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas sa generalnim direktorom “Gasprom njefta” Aleksandrom Djukovim.

Nikolić i Djukov razgovarali su o razvojnim planovima NIS-a  i mogućnostima novih ulaganja kompanije „Gasprom njeft“ u privredu naše zemlje. Predsednik Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investicija u Naftnu industriju Srbije pokazala kao veoma uspešna, pa je od jednog preduzeća koje je bilo u gubicima, to danas postao privredni gigant koji značajno doprinosi budžetu Republike Srbije.

Djukov je istakao da će kompanija NIS nastaviti da sarađuje sa Republikom Srbijom i u sferi sporta i kulture, kao što je to činila i do sada

Generalni direktor „Gasprom njefta“ je zahvalio predsedniku Nikoliću na podršci i pomoći koju je sve vreme pružao Naftnoj industriji Srbije. On je rekao da će ta kompanija nastaviti da ulaže sredstva u istraživanje i eksploataciju, kao i u razvoj maloprodajne mreže. Osim toga, Naftna industrija Srbije nastaviće da sarađuje sa Republikom Srbijom i u sferi sporta i kulture, kao što je to činila i do sada.

Djukov i premijer Vučić razgovarali su o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije „Gasprom njeft“ na polju energetike.

Beograd, 22.02.2017. - Premijer Srbije Aleksandar Vucic i generalni direktor PAO "Gaspromnjeft" Aleksandar Djukov sastali su se danas u Vladi Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/vLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Beograd, 22.02.2017. – Premijer Srbije Aleksandar Vucic i generalni direktor PAO “Gaspromnjeft” Aleksandar Djukov sastali su se danas u Vladi Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/vLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Generalni direktor „Gasprom njefta“ pohvalio je dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Premijer Vučić zahvalio je na pozitivnim ocenama i istakao spremnost naše zemlje da zajednički radimo na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije.Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća „MSK“ iz Kikinde i „Petrohemija“ u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija „Gasprom njeft“ može da pruži u snabdevanju sirovinama. Razgovaralo se i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji.

 

Izvor: BIZLife

Foto: NIS