Priznanje za MK Fintel Wind

PinterestFacebookTwitterShare

Kompaniji MK Fintel Wind uručena je nagrada za najuspešniji realizovani projekat u oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te kompanije.

Nagradu je uručio Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić na otvaranju dvodnevnog XI Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama “Čista energija – šansa za sve” u Novom Sadu.

Antić je na otvaranju Foruma rekao da je to najuticajniji energetski skup u jugoistočnoj Evropi, navedeno je u saopštenju.

“Srbija trenutno ima znatno više projekata za obnovljive izvore energije, a poslednjih nekoliko godina na mreži je više od stotinu megavata iz obnovljivih izvora”, kazao je Antić i dodao da se nada da će investitora iz te oblasti biti sve više.

Priznanje “Top energy” dodeljuje se kompanijama za najuspešnije realizovane projekte u Jugoistočnoj Evropi za 2017. godinu.

Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama održava se pod pokroviteljstvom Skupštine Vojvodine i u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Dizeldorfa i Fakulteta Tehničkih nauka iz Novog Sada.

Kompanija MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske kompanije Fintel Energia Spa i kompanije MK Group osnovana je 2007. godine, i jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom “zelene energije” pomoću vetroelektrana.