6 najboljih reklama Super Boula 2017.

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Noćašnja Super Boul (Super Bowl) utakmica bila je po mnogo čemu specifična. Nju Ingland Petriotsi savladali su Atlanta Falkonse 34:28, ali ono što će ostati upamćeno je da su se Patriotsi “vratili” nakon 25 poena zaostatka, kao i to da su se prvi put u istoriji ovog događaja odigrali produžeci.

Ono što se ne menja je to da je „Super Bowl“  najveći dan u godini za oglašivače u Americi. Ove godine, kompanije se nisu libile da „prozivaju“ predsednika Trampa i njegovu politiku, iako nisu koristili njegovo ime. Strani mediji izdvojili su nekoliko reklama koje su dotakle političke teme u 2017. godini.

84 Lumber

Kompanija za građevinski materijal imala je za cilj da zaposli nove radnike ovom kontroverznom reklamom. Prvobitno je zabranjena jer pokazuje zid na granici.

Airbnb

Reklama prikazuje izbliza ljude svih godina i nacionalnosti, s porukom o zajedništvu. „Verujemo da bez obzira ko ste, odakle ste, koga volite, svi smo pripadamo jedni drugima.“

Audi

Veoma kontroverzna reklama koja govori o nejednakosti među polovima. „Da li sam joj rekao da će uprkos njenom obrazovanju, motivaciji, veštinama, inteligenciji, ona automatski biti manje cenjena od svakog muškarca koga sretne?“ govori otac, dok se njegova ćerkica trka sa dečacima u mini autima.

Budweiser

U ovoj reklami, proizvođač piva govori o osnivaču Adolfusu Bušu (Adolphus Busch) i kako se borio kao imigrant koji je došao u Ameriku. To je jasan odgovor na Trampovu zabranu ulaska migrantima.

Coca-Cola

Ova reklama „America the Beautiful“ slavi različitost.

It’s a 10 Haircare

Naravno, i ovde je meta Donald Tramp, tačnije njegova frizura. Gledaoci su upozoreni da će gledati „najmanje četiri godine groznu frizuru“. Reklama takođe naglašava važnost različitosti, bez obzira kako vaša kosa izgleda.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.