Direktorka ‘Fashion park outlet centra Inđija’: Ključ je u balansu

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon decenije rada u prestižnim kompanijama Dragana Stanković danas je direktorka marketinga Fashion park outlet centra Inđija. Ona nam je, između ostalog, otkrila šta za nju predstavlja uspeh, koji je najbolji poslovni savet koji je dobila, ali i kako uspeva da napravi dobar balans zahvaljujući kome uspeva da odvoji vreme za sebe i maksimalno ga iskoristi.

Koliko je truda i rada iza visoke pozicije na kojoj ste danas?

Ne treba zanemariti deset godina iskustva u marketingu, koje su bile odlična podloga za poslove koje danas obavljam. Radne navike sam nasledila od roditelja, ali u marketinškim agencijama imala sam dosta zahtevne šefove, na čemu sam im danas zahvalna. Višegodišnji rad u agenciji kao što je McCann je nezamenljiv. Imala sam prilike da radim sa klijentima koji su deo velikih globalnih sistema, poput L`Oreala, sa finansijskim institucijama, i svakako za mene najznačajnije iskustvo – British American Tobacco.

Koliko je jednoj ženi lako u poslovnom svetu?

Ovde nije presudno pitanje pola, već znanja i ambicija svake pojedine osobe. Smatram da je prevaziđeno stanovište da je poslovni svet zapravo muški svet.

Kako izgleda jedan vaš dan?

Sigurna sam da u velikoj meri liči na dan bilo koje druge osobe iz korporativnog sveta. Inače ustajem dosta rano, kako bih odvojila vreme za svoje jutarnje rituale.  Volim lep i smiren početak dana. Vikendom volim da se naspavam i trudim se da imam što manje obaveza. Generalno, radnim danima fokusirana sam na posao, a subotu i nedelju provodim prilično opušteno – šetnja, kafa, bioskop…

Šta je za vas uspeh?

Dobar balans između poslovnog i privatnog života je za mene uspeh. Ostvarenost na privatnom polju može da doprinese poslovnom uspehu i obrnuto.

Okruženi ste najpoznatijim brendovima, koliko je vama lako ili teško da se obučete za uspeh?

Imam izgrađen stil i biranje odevnih kombinacija mi ne uzima mnogo vremena, svega par minuta. Mnogo je bitnije kako se nešto nosi, od samog brenda koji se nosi. Sa druge strane, najpoznatiji brendovi po pravilu mnogo bolje stoje od ’non branded’ komada, pa se time vodim prilikom kupovine.

Da li je teško voditi objekat koji je malo dalje od grada ili je to prednost?

Kada je u pitanju strateško vođenje centra, njegova udaljenost od grada ne menja mnogo stvari, dok su za operativne poslove dostupni lokalni dobavljači, sa kojima imamo uigranu saradnju.

Koji je najbolji poslovni savet koji ste dobili?

’Gledaj krupnu sliku i razmišljaj na duge staze.’ Ovo se može primeniti i na mnoge životne situacije, perspektiva sagledavanja datog problema igra veliku ulogu u njegovom rešavanju.

Imate li poslovni uzor?

Poslovne uzore pronalazim među svojim najbližim saradnicima. Imam tu sreću da radim sa vrhunskim stručnjacima iz svojih oblasti i vrlo nesebično razmenjujemo znanja i iskustva, posebno iz domena finansija i ritejla. Mi smo jedan uigran i duhovit tim, pun entuzijazma. Svakoga dana ja učim od njih, kao i oni od mene.

Šta je za vas na samom vrhu liste prioriteta? Da li za vas važi posao pre svega?

Odgovor sam već dala kroz jedno od prethodnih pitanja, usklađenost poslovnog i privatnog života je moj prioritet.

Kako postizete balans? Uz šta se opuštate i kako provodite slobodno vreme?

Obožavam da treniram i zaljubljenik sam u trčanje. Leti svako veče provodim na Košutnjaku. Osim toga, volim da sam u uskom krugu bliskih prijatelja. Često se desi da vikendom izađem iz kuće ujutru i vratim se kasno uveče, bez plana i programa. Obožavam filmove u Kinoteci, omiljeni restoran mi je Madera, a volim i deli barove sa dobrom hranom, kao što su Cveće Zla i Deli 57.

Šoping manija novogodišnjih praznika je prošla. Šta sad?

Sada nastupa finalno sniženje kolekcije jesen zima, na koje su svi dugo čekali. Najniže cene tokom sezone i jedinstvena prilika da se kupe brendirani komadi po pristupačnim cenama.

Poslovni savet koji biste svakom dali?

Mislim da je najbitnije da svako pronađe posao koji ga inspiriše, to je preduslov za poslovni uspeh.

Izvor: BIZLife

Piše: D.G.