Fejsbuk uvodi novi oblik reklamiranja koji se neće svideti korisnicima

Fejsbuk (Facebook) planira da ostvari dodatnu zaradu novim oblikom reklamiranja u video-sadržajima koji se objavljuju na ovoj društvenoj mreži. Najavljeno je da probna faza kreće uskoro, što verovatno neće obradovati mnoge korisnike.

Fejsbuk će oglašivačima davati 55 odsto zarade, što je iznos koliki dobijaju od Jutjuba (Youtube), koji je najjači kada je u pitanju oglašavanje u video-sadržajima.

Izvor iz kompanije najavio je da će se uskoro krenuti s testiranjem ovog noviteta tako što će se ubacivati “mid-roll” formati u video sadržaje na Fejsbuku, koji će oglašivačima omogućiti stavljanje reklama.

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg je otkrio da se reklame neće pojavljivati pre pokretanja određenog videa. Poznato je i da će se oglasi “vrteti” najmanje 20 sekundi, ali samo u video spotovima čija je minimalna dužina trajanja 90 sekundi, piše recode.net.

Ovom politikom oglašavanja, čini se, Fejsbuk želi da obezbedi dodatnu zaradu – ali da, istovremeno, ne previše dugačkim reklamama ne otera korisnike.

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Printscreen