Sedam stvari koje niste znali o bakalaru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Jednostavna priprema štapića bakalara omogućava očuvanje svih hranljivih sastojaka,  zbog čega ovu vrstu sa pravom smatraju kraljicom među morskim ribama. Bakalar spada  u ribe čija je priprema izuzetno zahtevna, dok su Frikom panirani stapici bakalara su savršeno  resenje za brz i ukusan obrok.

 

  1. Jedno od omiljenih jela Mediterana, potiče iz hladnih mora.
  2. Vikinzima je sušeni bakalar bio osnovna namirnica na drugim putovanjima.
  3. Postoje tri vrste bakalara: atlanski, pacifički i grendlanski.
  4. Najveći izvoznici robe su: Island, Norveška, Švedska, Kanada i Poljska.
  5. Najbliži bakalara iz naših krajeva je oslić.
  6. Bakalar ima malo kalorija u čuva srce! Obiluje kalcijumom, jodom i gvožđem, vitaminom D i ima malo masti.
  7. Tradicija je da deca u Norveškom gradiću Bastrardu seku jezike bakalara,i pri tom zarade pristojnu količinu za svoj džeparca. 

 

Izvor: BIZLife

Foto: Promo