Investitor iz Kazahstana zainteresovan za gradnju kompleksa u Kikindi

PinterestFacebookTwitterShare

Investitor iz Kazahstana pokazao je interesovanje za izgradnju modernog sportsko–turističkog kompleksa na površini od 5ha kod Starog jezera u Kikindi, izjavio je Nenad Grbić, član Opštinskog veća Kikinde zadužen za privredu i ekologiju i naveo da je reč o investiciji vrednoj 1,5 miliona evra zahvaljujući kojoj bi posao moglo da nađe pedesetak ljudi.
 

“Potencijalni investitor iz Kazahstana u ozbiljnoj je nameri da na toj lokaciji izgradi mini akva park sa pratećim sportskim i turističkim sadržajima. Projekat podrazumeva izgradnju nekoliko bazena, terena za tenis, košarku i odbojku, mini golf terena i ugostiteljskih objekata: picerije, diskoteke i restorana kraj samog jezera”, objašnjava Grbić namere potencijalnog investitora.

Neophodno je da se završi izrada plana detaljne regulacije i urbanističkog plana kako bi lokalna samouprava ovu lokaciju ponudila ovom ili nekom drugom investitoru. Odbornici lokalnog parlamenta će o ovim dokumetnima raspravljati na narednoj sednici. “Ideja je da se zemljište proda nekom od zainteresovanih investitora pod određenim kriterijumima i uslovima od strane lokalne samouprave, odnosno najboljem ponuđaču javnog oglasa koji će uskoro biti objavljen, kao i da radovi započnu već na proleće, da Kikinda što pre dobije jednu atraktivnu lokaciju koju može dodati svojoj turističkoj mapi”, zaključuje Grbić.