Spas za domaćice – riblji paprikaš

PinterestFacebookTwitterShare

Počeo je božićni post, kada je ishrana onih koji se pridržavaju pravila posta zasnovana na povrću, žitaricama, jelima od ribe, biljnom ulju i voću.
Nutricionisti se slažu da posnom hranom možemo mnogo da učinimo za zdravlje. Posni jelovnik je naročito blagotvoran za srce i krvne sudove, a najčešće se na stolu nađe riba koja je višestruko korisna za organizam. Ne samo što sadrži višestruko nezasićene masnoće, dragocene saveznike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, borbu protiv stresa i poboljšanje koncentracije, nego predstavlja i bogat izvor mineralnih soli.

Riba je bogata jodom, kalijumom, natrijumom i bakrom, kao i vitaminima B1, B2, B6 i B12, veoma važnim za pravilan rad nervnog sistema.

Kako bi u ovom periodu ishrana ljudi bila što raznovrsnija, osim uobičajeno pripremljene ribe, pred domaćicama sa užurbanim tempom života, pojavio se proizvod sa potpuno novim konceptom koji umnogome olakšava post – komplet za riblji paprikaš. Komplet omogućava pripremu posnog jela za kratko vreme, a pored ribe sadrži testeninu i mešavinu začina sa sušenim crnim lukom.

Posna testenina garantuje apsolutno poštovanje pravila ishrane u ovom periodu. Priprema obroka je veoma brza i laka i ne iziskuje iskustvo i veštinu vrsnih kuvara. Pogodan je za savremene domaćice, da nakon napornog rada, za samo 25 minuta pripreme ukusan i zdrav ručak, bez mirisa i pratećih efekata koji se javljaju pri pripremi ribe u domaćinstvu. Niska energetska vrednost i nizak sadržaj masti među glavnim su karakteristikama ovog jela, a komplet za riblji paprikaš je naročito pogodan u ishrani dece, jer je riba bez kostiju. Kombinacija začina, izabrana je tako da bude što sličnija domaćoj kuhinji, i takođe ne sadrži veštačke boje i zaslađivače.
 
Pojava proizvoda ovakvih karakteristika dokaz je da je u savremenom načinu života i ubrzanom tempu svakodnevnice neophodno olakšati proces pripreme hrane svima koji poste. Kvalitetan i zdravstveno bezbedan proizvod, rezultat je rada stručnog tima u Fabrici za preradu ribe kompanije DTD Ribarstvo.