4.300 evra za tezgu na pijaci

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Gradskepijace

Godišnji zakup jedne tezge na beogradskoj pijaci Kalenić dostigao je nakon prve ovogodišnje licitacije sumu od 535.000 dinara (4.300 evra).

U subotu, 4. februara, na licitaciji na najvećoj beogradskoj pijaci “Kalenić” prodavci su se nadmetali za tezge na toj i pijacama “Zemun”, TC “Novi Beograd”, “Vidikovac” i “Blok 44”, saopštilo je JKP “Gradske pijace”.

Najveće interesovanje i ovoga puta bilo je za pijacu “Kalenić”, gde se za tezgu usred te pijace, a ne u prvom redu, nadmetalo više trgovaca, te je cena za samo tri minuta dostigla 535.000 dinara, što je bila i najveća ponuđena cena na toj licitaciji.

Gradske pijace u saopštenju tumače da “preduzetnici i poljoprivredni proizvođači i u Beogradu prepoznaju pijace kao centre promocije ekonomske aktivnosti i regeneratore radnih mesta, koji će im pružiti sigurnu zaradu i posao kako za sebe, tako i za članove svog domaćinsta i budućih generacija”.

“U evropskim gradovima u okruženju”, piše dalje, licitirane cene tezgi dostižu i 100.000 evra “što je i cena jednog komfornog stana”.

Ukupan prihod s licitacije tezgi od ukupno 1.185.000 dinara (9.600 evra), JKP “Gradske pijace” kaže da će usmeriti u “osavremenjavanje pijačnih kapaciteta i uvođenje novih usluga”.

Licitacije su uvedene prošle godine kako bi se “na transparentan i jasno definisan način pod jednakim uslovima dodeljivale tezge”, piše u saopštenju.

Izvor: Beta

Foto: Gradskepijace