Ako neće Lidl, hoće IKEA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Jedna od najvećih svetskih proizođača nameštaja, švedska IKEA, mogla bi uskoro da proširi svoje poslovanje i u Bosni i Hercegovini.

Iako informacija nije u potpunosti potvrđena, pogled.ba javlja da je iz IKEA rečeno kako su njihovi stručnjaci poslati u ispitivanje tržišta BiH i sudeći po velikoj zainteresovanosti tržišta i građana, otvaranje švedskog giganta moglo bi se dogoditi u dogledno vreme.

Najave o mogućem ulasku švedske IKEA na tržište BiH dolaze u vreme pogoršane političke situacije u zemlji zbog koje je od poslovanja u BiH odustao diskontni trgovački lanac Lidl.

I dok mnogi građani BiH zbog IKEA hrle u hrvatsku metropolu, uskoro bi za to mogli imati i dodatni razlog. Naime, švedski lanac trgovina nameštajem u Zagrebu otvara dizajnerski outlet u koji će uložiti neverovatnih 88 miliona evra.

“Designer oultlet Croatia” osmišljen je kao trgovačko-turistička atrakcija u centru Zagreba, a osim outleta iz IKEA najavljuju i gradnju hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske pumpe i dva lanaca brze hrane. Ovaj projekat trebalo bi da se završi do 2018. godine.

Izvor: SEEbiz

Foto: Beta/AP